Weerbericht: Wisselvallig en vrij zacht, plaatselijk (dichte) mist

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het op veel plaatsen grijs met nevel en plaatselijk mist. Hier en daar (mot)regent het. In de loop van de ochtend is de zon ook op enkele plaatsen te zien. De zuidwestenwind is zwak tot matig. Vanmiddag begint droog met eerst misschien wat ruimte voor de zon. Van het zuidwesten uit wordt de bewolking dikker en gaat het regenen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot 11°C plaatselijk in het zuiden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. In het noorden staat er weinig wind.

Vanavond regent het op veel plaatsen. Later kan in het noorden plaatselijk mist ontstaan. De zuidwestenwind is matig. In het noorden is er weinig wind. Komende nacht zijn er perioden met regen. Vooral in het noorden is het plaatselijk mistig. De minimumtemperatuur ligt tussen de 4°C plaatselijk in het noorden en 10°C in het zuidoosten. Er staat weinig wind.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt met hier en daar wat regen en mogelijk lokaal nog mist. Er is weinig wind. Morgenmiddag trekt een regengebied het zuidwesten binnen. De regen breidt zich in de loop van de middag naar het noordoosten uit. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot lokaal 12°C in het zuidoosten. Er is eerst weinig wind maar in de loop van de middag steekt er in het zuiden en zuidwesten een matige zuidwestenwind op, aan de kust is de wind (vrij) krachtig.

Morgenavond regent het vooral in het noordelijke helft van het land. In het zuiden wordt het overwegend droog. De wind wordt matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, windkracht 6 uit zuidwest. In het noorden staat weinig wind. (Bron: KNMI)