Weerbericht: wisselend bewolkt en lokaal regen of een bui

WEST-FRIESLAND – Vandaag overheerst de bewolking en vooral in het uiterste noorden en in het zuiden valt er af en toe regen. In het uiterste noordoosten is er in de middag een kleine kans op een vlok natte sneeuw. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het zuidwesten tot 2°C in het noordoosten van het land. De wind is zuidelijk en zwak tot matig. In de loop van de dag draait de wind van het noorden uit naar noordoost en wordt langs de noordkust matig tot vrij krachtig.
In de nacht naar maandag komen er wolkenvelden en enkele opklaringen voor, waarin lokaal nevel en mist kunnen ontstaan. Het blijft meest droog. De minimumtemperatuur ligt tussen -1°C in opklaringen tot +2°C langs de kust. Lokaal kan het in glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De wind wordt zwak en veranderlijk.
Maandag overdag is het op de meeste plaatsen bewolkt en meest droog. Mogelijk komen er van het zuidwesten uit ook enkele opklaringen voor en is de zon nog even te zien. In de middag neemt de bewolking van het westen uit weer toe en gaat het van tijd tot tijd regenen. De maximumtemperatuur ligt rond ca. 3°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig en neemt in de loop van de dag toe naar meest matig, langs de kust naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)