Weerbericht West-Friesland: zonnige perioden, in de avond kans op regen

WEST-FRIESLAND – In de noordelijke helft is het bewolkt, maar van het zuiden uit klaart het op. In het zuiden is de komende uren nog wel lokaal dichte mist aanwezig. Aan het einde van de middag neemt van het westen uit de bewolking weer toe en vooral in de avond regent het van tijd tot tijd. De maxima liggen rond 10°C. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, in de loop van de dag aan de westkust (vrij) krachtig.

In de nacht naar zaterdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het oosten tot 10°C langs de westkust. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het westen draait de wind later in de nacht naar west.
Zaterdag overdag blijft het in de zuidelijke helft van het land overwegend bewolkt met van tijd tot tijd regen, vooral in de ochtend. Met name in het noordwesten en midden kan er een klap onweer voorkomen. In de noordelijke helft van het land wordt het overwegend droog en komt er plaatselijk wat ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur komt rond 12°C uit. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwestelijke richtingen en is zwak tot matig. Langs de zuidwestkust is de wind nog lange tijd vrij krachtig. (Bron: KNMI)