Weerbericht West-Friesland: Zonnig en droog, later bewolkt en lichte regen, mogelijk ijzel

WEST-FRIESLAND – In het zuiden is het bewolkt, elders begint de dag zonnig. Aanvankelijk is het nog koud met temperaturen tussen 0°C in het uiterste zuiden en -8°C plaatselijk in het noordoosten. In het noorden ligt de gevoelstemperatuur plaatselijk rond de -15 graden. In de loop van de dag breidt de bewolking zich verder noordwaarts uit en kan er van het zuidwesten uit ook af en toe lichte (mot)regen vallen. In het midden is er daarbij eerst mogelijk kans op ijzel. In het noorden en noordoosten van het land is er in de loop van de avond kans op grootschalige ijzel. De temperatuur loopt langzaam op, in de middag vriest het in het noorden nog 1 of 2 graden terwijl het in het uiterste zuiden een graad of 5 boven nul is. De oostelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig.
Tekst loopt door onder de afbeelding

In de nacht naar maandag is het zwaar bewolkt en trekt de (mot)regen verder noordoostwaarts. Van het zuidwesten uit wordt het droger, maar blijft er kans op motregen. Lokaal komt er mist voor. In het noordoosten houdt de gladheid aan. De minima worden aan het begin van de nacht bereikt en lopen uiteen van -2°C in het noordoosten en +6°C in het uiterste zuidwesten en zuidoosten. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.
In de loop van maandagochtend verdwijnt de gladheid in het noorden. De rest van de dag is het zwaar bewolkt, met een enkele opklaring. Lokaal kan er af en toe nog wat motregen vallen. De maxima lopen uiteen van +2°C in het uiterste noordoosten en +9°C in het zuidoosten. De wind is overwegend zuidoost en matig. (Bron: KNMI)