Weerbericht West-Friesland: wisselend bewolkt en enkele (winterse) buien

weerbericht 20 januari 2022

WEST-FRIESLAND – Het is wisselend bewolkt en er komen enkele buien voor, waarbij er vooral in het noorden en oosten ook natte sneeuw en hagel kan voorkomen. In het noorden en midden is er rond zonsopkomst nog een kleine kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Overdag is er tussen de buien door af en toe ruimte voor de zon. Het wordt in de middag rond 5°C bij een noordwestenwind die boven land matig tot vrij krachtig is en langs de kust krachtig, mogelijk af en toe hard, 6-7 Bft. Tot in de middag komen in het noordelijk kustgebied bij buien windstoten tot ca. 75 km/uur voor.

In de nacht naar vrijdag worden opklaringen afgewisseld door enkele buien, met in het noorden en oosten nog steeds kans dat een enkele bui winters van karakter is. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C vlak aan zee tot iets onder het vriespunt in het binnenland waar het lokaal glad kan worden. De noordwestelijke wind is zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.
Vrijdag overdag is er af en toe zon en komt er nog een enkele bui voor. In de avond wordt de bewolking in het noordoosten dikker en gaat het daar regenen of motregenen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De noordwestelijke wind is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Loading