Weerbericht West-Friesland: Veel bewolking weinig zon

WEST-FRIESLAND – Vanochtend zijn er aanvankelijk brede opklaringen. In het westen en noordwesten raakt het al snel bewolkt, elders zijn er flinke perioden met zon. In de middag raakt het in de hele noordwestelijke helft van het land bewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de kust (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

In de nacht naar woensdag is het in de noordwestelijke helft van het land zwaar bewolkt. Elders zijn opklaringen en ontstaan er mistbanken. In het uiterste noordwesten kan er af en toe regen of motregen vallen. De minima lopen sterk uiteen van plaatselijk -4°C in het zuidoosten tot 11°C in het uiterste noordwesten. De zuidenwind is zwak, aan de kust en op het IJsselmeer matig, in het Waddengebied vrij krachtig.
Tegen het einde van woensdagochtend zijn de mistbanken opgelost. De bewolking breidt zich iets oostwaarts uit. Het zuidoosten blijft zonnig. In het noordwesten, westen en noorden valt af en toe regen of motregen. De middagtemperaturen variëren van 8°C in het zuidoosten tot 13°C in het uiterste noordwesten. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)