Weerbericht West-Friesland: vandaag enige regen, morgen droog en meer zon

WEST-FRIESLAND – Een regenzone ligt begin van de ochtend van zuidwest naar noordoost over het land en trekt in de loop van de ochtend naar het zuidoosten. Van het noordwesten uit wordt het op steeds meer plaatsen droog en in de loop van de middag kan het vooral in het noordwesten wat opklaren. De middagtemperatuur wordt zo’n 7°C. De westelijke wind neemt toe tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer wordt de wind in de loop van de avond krachtig.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en met name in het noorden en oosten trekken enkele buien over. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C graden aan zee tot 2°C in het zuidoosten. Boven land staat een matige westelijke wind. In de kustgebieden en boven het IJsselmeer is de wind noordwestelijk en wordt krachtig tot hard, in het noordelijk kustgebied af en toe stormachtig met kans op zware windstoten.

Vrijdag overdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De middagtemperatuur wordt een graad of 8 en de west- tot noordwestenwind neemt af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)