Weerbericht West-Friesland: perioden met zon en meest droog. Morgen veel regen en wind

WEST-FRIESLAND – Er zijn perioden met zon en het blijft op de meeste plaatsen droog, alleen in het uiterste noorden komt vanochtend nog een enkele bui voor. In de loop van de middag neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen regenen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C en de zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig, later hard.

In de nacht naar zondag is het bewolkt en regent het. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C en de zuidwestelijke wind is vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8.

Zondag overdag is het bewolkt en regent het geruime tijd. Soms regent het stevig door en in totaal valt ongeveer 30 mm regen. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit droog met enkele opklaringen, maar er komen al snel weer buien, soms met hagel en in de avond is vooral aan de kust ook onweer mogelijk. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 9°C.

De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. In het zuidwestelijk kustgebied is de wind af en toe stormachtig met windstoten tot ongeveer 95 km/uur, in het zuiden tot 80 km/uur. In de loop van de middag wordt de wind west tot noordwest en neemt dan iets af.

Aan de westkust neemt de wind in de avond opnieuw toe naar stormachtig met vooral bij buien windstoten tot ongeveer 95 km/uur. (Bron: KNMI)