Weerbericht West-Friesland, code oranje voor gladheid

WEST-FRIESLAND – De bewolking overheerst, in het zuiden is de bewolking vrij dun. In de ochtend is er in het midden en noorden kans op ijzel, code Oranje. Veel neerslag wordt vooralsnog niet verwacht. In de loop van de ochtend stijgt de temperatuur en verdwijnt de gladheid.

© KNMI

In de avond gaat het op steeds meer plaatsen regenen, wordt het nevelig en kan in het noorden lokaal mist ontstaan. De maximumtemperaturen worden aan het einde van de avond bereikt en lopen uiteen van 5°C in het uiterste noordoosten tot 10°C langs de westkust. De wind is zuidelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de middag draait de wind naar zuidwest en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar krachtig, 6 Bft.
In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en trekt de meeste regen en motregen naar het oosten weg en kan in het noorden en noordoosten eerst nog mist voorkomen. In het noordwesten komt een enkele opklaring voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordoosten en 9°C in het noordwesten. De wind draait van zuidwest naar west en is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.
Vrijdag overdag is het bewolkt met geleidelijk af en toe regen of motregen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C, in de loop van de dag daalt de temperatuur van het noorden uit. Aan het einde van de avond loopt de temperatuur uiteen van rond het vriespunt in het noordoosten en 7°C in het uiterste zuidwesten. In het noorden wordt het dan droog maar kan de neerslag nog korte tijd overgaan in natte sneeuw of sneeuw. De wind komt uit west tot zuidwest en neemt af naar zwak tot matig. In de noordelijke helft wordt de draait de wind in de loop van de dag naar een noordelijke richting en in de avond draait de wind vrijwel overal naar noordoost tot oost. (Bron: KNMI)