Weerbericht West-Friesland: bewolkt met af en toe motregen maar ook opklaringen. Vrij zacht

WEST-FRIESLAND – Het is vanochtend bewolkt en vooral landinwaarts motregent het af en toe. In de loop van de dag neemt in het noorden de kans toe op enkele opklaringen, die zich in de avond over het midden van het land uitbreiden. Het wordt ongeveer 10°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is meest matig, langs de noordkust mogelijk vrij krachtig.

In de nacht naar donderdag komen er enkele opklaringen voor, afgewisseld door wolkenvelden. In het zuidoosten is het bewolkt en kan er nog motregen vallen. In opklaringsgebieden ontstaat lokaal mist, dit lijkt vooral in het midden en oosten het geval te zijn. In de loop van de nacht wordt de bewolking in het noord(oost)en dikker en kan ook daar wat motregen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C, tijdens opklaringen kan het lokaal een graad of 3 worden. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west.
Donderdag overdag valt er in het noorden en oosten aanvankelijk mogelijk wat motregen. De eventuele mist gaat op veel plaatsen over in laaghangende bewolking, maar de mist kan lokaal ook hardnekkig zijn. Met name in de kustgebieden kan de zon ook hier en daar doorbreken. De middagtemperatuur ligt rond 9°C, bij hardnekkige mist enkele graden lager. De westelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)