Share

Weerbericht West-Friesland: bewolkt en plaatselijk mist. Morgen opklarend

WEST-FRIESLAND – Het is op de meeste plaatsen bewolkt, in het oosten en zuiden komt mist voor. De mist trekt langzaam op en vooral in Limburg kan de zon doorbreken. Elders blijft de bewolking overheersen en in het noordwestelijk kustgebied valt af en toe regen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 6°C daar waar mist of lage bewolking lang blijft hangen tot 10°C in het Waddengebied. De wind is zwak zuidelijk, langs de kust zuidwestelijk en matig.

In de nacht naar donderdag is er vrij veel bewolking en vooral in het noordwesten valt af en toe lichte regen. Vooral in het zuidoosten komt ook (dichte) mist voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets onder het vriespunt in het zuidoosten tot ca. 8°C in het Waddengebied. Er staat een zwakke, langs de kust en op het IJsselmeer matige zuid- tot zuidwestenwind. In de loop van de nacht draait de wind langs de kust naar noordwest.
Donderdag is er aanvankelijk veel bewolking en in het zuidoosten komt plaatselijk (dichte) mist voor. Een zone met af en toe regen boven het noordwesten trekt in de ochtend zuidoostwaarts. Vanaf het einde van de ochtend breekt van het noordwesten uit de zon af en toe door maar kan er tegelijkertijd een enkele bui overtrekken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het zuidoosten tot 9°C in het westen en noorden. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar west tot noordwest en neemt langs de kust toe naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl