Weerbericht West-Friesland: bewolkt en enige tijd regen

WEST-FRIESLAND – In de ochtend raakt het snel overal bewolkt en van het zuidwesten uit trekt een zone met af en toe regen over het land. Later in de middag en avond klaart het in het zuiden en zuidwesten op. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De zwakke tot matige wind draait geleidelijk van zuid naar zuidwest.
In de nacht naar woensdag klaart het op, maar kan vooral landinwaarts op meerdere plaatsen (dichte) mist ontstaan. In het noordwestelijk kustgebied blijft het aanhoudend buiig met kans op onweer. De wind is zwak en veranderlijk, in het noordelijk kustgebied staat een matige wind uit richtingen tussen zuid en west. Het koelt af naar 1 tot 4°C, mogelijk komt de temperatuur zeer lokaal onder het vriespunt.
Woensdagochtend is het op meerdere plaatsen mistig, in de middag neemt de bewolking toe en kan het in het zuidoosten licht gaan regenen. In het westen en noorden is er een afwisseling tussen zon en wolken met een enkele bui die vanaf zee binnendrijft. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C plaatselijk landinwaarts tot 11°C langs de noordwestkust bij een zwakke en veranderlijke wind. (Bron: KNMI)