Weerbericht West-Friesland: bewolkt en buien

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor, in de middag neemt de buiigheid toe. De buien kunnen lokaal gepaard gaan met hagel, natte sneeuw en onweer. De maxima liggen rond 5°C. De wind draait naar west tot zuidwest en is eerst matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. Later in de middag en in de avond neemt de wind af naar zwak tot matig boven land en matig tot vrij krachtig langs de kust.
In de nacht naar zaterdag komen naast opklaringen ook nog enkele winterse buien voor. In opklaringen kan het door bevriezing van natte weggedeelten of door een winterse bui glad worden. De west- tot zuidwestenwind is matig, vlak aan zee matig tot vrij krachtig. De temperatuur varieert van 4°C vlak aan zee tot -1°C verder landinwaarts.
Zaterdagochtend raakt het van het westen uit geheel bewolkt en gaat het regenen. In het noordoosten blijft het tot halverwege de middag nog droog. De matige zuidwestenwind draait naar zuid tot zuidoost en neemt toe naar vrij krachtig, aan zee naar krachtig en in het Waddengebied naar hard, 7 Bft. De temperatuur ligt overdag tussen 2°C in het noordoosten en 5°C in het zuidwesten. In de avond loopt de temperatuur verder op. (Bron: KNMI)