Weerbericht West-Friesland: Af en toe zon, vanmiddag motregen

WEST-FRIESLAND – De dag start op veel plaatsen bewolkt met in het oosten lichte vorst. Lokale gladheid is daar niet uitgesloten. In de loop van de ochtend verdwijnt de laaghangende bewolking op steeds meer plaatsen en breekt de zon door. Wel blijft er sluierbewolking over. In het uiterste noordwesten is de bewolking dikker en daar kan in de tweede helft van de middag wat regen gaan vallen. Vanavond trekt de regen langzaam zuidoostwaarts naar het midden van het land. De maximumtemperatuur ligt op ongeveer 4°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig, langs de noordwestkust af en toe nog vrij krachtig, 5 Bft.

In de nacht naar woensdag trekken bewolking en regen langzaam en in betekenis afnemend naar het zuidoosten. In de loop van de nacht klaart het in het noorden op en mogelijk ontstaat daar dan mist. De minima liggen rond 2°C, aan het eind van de nacht kan het in het noorden lokaal licht vriezen. De wind is zwak uit zuid tot zuidwest. In het noordwesten draait de wind later in de nacht naar west tot noordwest.
Woensdagochtend begint in de zuidelijke helft met bewolking en in het zuidoosten eerst nog wat motregen. In het noordwesten en noorden zijn er opklaringen, maar plaatselijk komt mist voor die mogelijk maar moeizaam oplost. In het uiterste zuidoosten blijft het waarschijnlijk de hele dag bewolkt. De maxima lopen uiteen van 3°C in het uiterste zuidoosten tot 7°C in het noordwesten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In de noordelijke helft komt geleidelijk een matige zuidwestenwind te staan. (Bron: KNMI)