Weerbericht West-Friesland: Af en toe zon en een bui

WEST-FRIESLAND – In de kustgebieden is het vanochtend wisselend bewolkt en komen er buien voor. Verder landinwaarts zijn er brede opklaringen en komen er mistbanken voor, in het oosten van Gelderland is plaatselijk sprake van dichte mist. In de loop van de ochtend lost de mist overal op, het laatst langs de oostgrens. Vanmiddag is er een afwisseling van zon en stapelwolken en komen er overal enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust aanvankelijk vrij krachtig. In de middag en avond wordt de wind west tot zuidwestelijk.

In de nacht naar zaterdag komen er naast wolkenvelden ook opklaringen voor. In de loop van de nacht raakt het op de meeste plaatsen bewolkt. Er kunnen verspreid over het land enkele buien voorkomen. De minimumtemperatuur varieert tussen ca. 8°C in de kustprovincies en 4°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee westelijk en matig tot vrij krachtig.
Zaterdag is het overwegend bewolkt en kan er lokaal lichte regen of een bui vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De zuidwestenwind is matig en in de kustprovincies vrij krachtig. Aan zee is er sprake van een krachtige, in het Waddengebied soms harde wind. (Bron: KNMI)