Weerbericht: regen of natte sneeuw

WEST-FRIESLAND – valt er vooral in het westen en zuidwesten regen, mogelijk ook natte sneeuw. In het noorden en oosten van het land blijft het droog en is de zon ook te zien, later in de avond kan daar (dichte) mist ontstaan. De maximumtemperaturen liggen rond 3°C. In de avond daalt de temperatuur in het noordoosten en oosten vrij snel naar waarden onder het vriespunt. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost. Aan de zuidwestkust draait de wind naar noordwest en neemt daar later in de middag toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft, met mogelijk windstoten tot 75 km/uur. In de avond draait de wind langs de gehele westkust naar noordwest en wordt krachtig, elders wordt de wind zwak en veranderlijk.
In de nacht naar zaterdag maakt het noordoosten en oosten kans op mist. Verder is het bewolkt en trekt een zone langzaam met regen en natte sneeuw naar het noordoosten toe en lost daarbij geleidelijk op. In de Limburgse heuvels zou het lokaal wit kunnen worden. Van het westen trekken er geleidelijk ook enkele opklaringen het land binnen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C in het noordoosten tot 5°C langs de westkust. In het noorden en oosten van het land is de wind zwak en veranderlijk, elders draait de wind naar west tot noordwest en wordt boven land meest zwak. Langs de kust neemt de wind geleidelijk af naar vrij krachtig.
Overdag is er vrij veel bewolking maar soms is de zon ook even te zien. In het noorden kan er in de middag af en toe regen vallen, elders is het overwegend droog. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. Overdag draait de wind overal naar zuidwest wordt boven land meest matig, aan de kust vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)