Weerbericht Medemblik: zonnige start van de zomer

Weerbericht 21 juni 2023

MEDEMBLIK – Vanochtend is het op de meeste plaatsen droog, maar komt er aanvankelijk wel vrij veel bewolking voor. Later in de ochtend schijnt de zon volop, maar langs de kust is er plaatselijk kans op mist en bewolking van zee. De wind komt uit het zuidwesten en neemt overal toe naar matig. Vanmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. Langs de westkust is er plaatselijk kans op mist en bewolking van zee. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan de kust tot 28°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit het westen. Vanavond blijft het nog lang zonnig en is het droog. De wind neemt overal af.

Komende nacht is het vrijwel overal droog. In het noorden en noordwesten is er kans op mist. De minimumtemperatuur is ongeveer 15 graden. Er staat weinig wind.

Morgenochtend schijnt de zon eerst volop, maar later neemt in het zuidoosten de bewolking toe en gaat het daar regenen. In het noorden is er in het begin kans op mist. De wind uit het noordoosten neemt toe naar matig. Morgenmiddag schijnt in het noordwesten de zon geregeld. In het zuidoosten valt regen en deze breidt zich uit over het zuiden, midden en oosten. In Vooral in het zuidoosten kan er plaatselijk veel regen vallen, mogelijk meer dan 50 mm. In het zuidoosten is er een kleine kans op onweer. In het westen en noorden blijft het waarschijnlijk (vrijwel) droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C in het zuidoosten tot plaatselijk ongeveer 25°C in de noordwestelijke helft van het land. De wind uit het noordoosten is meest matig.

Morgenavond regent het nog in het zuidoosten, maar aan het einde van de avond wordt het overal droog en klaart het meer op. De wind uit noordelijke richtingen is meest matig van kracht. (Bron: KNMI)

Loading