Weerbericht Medemblik: zonnig, wel veel wind

MEDEMBLIK – Vanochtend is het half bewolkt en zijn er zonnige perioden. In het noorden en oosten kan een enkele bui vallen, in het begin mogelijk met onweer. De wind is zuidwestelijk en matig, langs de kust vrij krachtig en in het Waddengebied en boven het IJsselmeer mogelijk krachtig, kracht 6.

Vanmiddag komt er weinig bewolking voor en is het zonnig. In de loop van de middag kan er met name in het zuiden een enkele bui vallen. Aan het einde van de middag neemt de bewolking in het zuidwesten toe. De maximumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noorden tot 13°C in het zuiden. De wind komt uit het westen en is matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk krachtig, kracht 6.

Vanavond neemt de bewolking in de zuidwestelijke helft van het land verder toe, elders zijn er nog opklaringen. Aan het einde van de avond gaat het in het zuidwesten regenen. De wind gaat in de loop van de avond uit het zuiden waaien en is zwak tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht trekt regen van zuidwest naar noordoost. Aan het einde van de nacht wordt het in het zuidwesten droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordoosten en 8°C in het zuidwesten. De wind komt uit het zuidoosten en is meest matig, langs de kust en boven het IJsselmeer en het Waddengebied vrij krachtig tot krachtig, kracht 6. In de loop van de nacht draait de wind in het zuidwesten naar een westelijke richting.

Morgenochtend regent het in de oostelijke helft van het land. In het westen en zuidwesten komen opklaringen voor en is het zonnig. Aan het einde van de ochtend wordt het ook in het oosten droog en is de zon af en toe te zien. De wind draait in de loop van de ochtend overal naar een westelijke richting is matig, in de kustgebieden vrij krachtig.

Morgenmiddag is het half bewolkt en zijn er zonnige perioden. In het zuiden en oosten komen in de loop van de middag enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noorden tot 13°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan het einde van de middag in het zuidwesten vrij krachtig tot krachtig.

Morgenavond is het half bewolkt en komen er in het zuiden en oosten enkele buien voor. In de eerste helft van de avond verdwijnen de buien en zijn er op de meeste plaatsen opklaringen. Aan het einde van de avond neemt de bewolking toe en gaat het in het westen regenen. De wind gaat in de loop van de avond uit het zuiden waaien en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Langs de kust, boven het IJsselmeer en de Wadden wordt de wind vrij krachtig tot krachtig en aan het einde van de avond tijdelijk hard. Langs de westkust kunnen dan zware windstoten voorkomen van 75 km/u. (Bron: KNMI)