Weerbericht Medemblik: zon en wolken wisselen elkaar af

MEDEMBLIK – Vanochtend zijn er perioden met zon en komen er vooral landinwaarts enkele buien tot ontwikkeling, in het oosten mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is boven land matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig. Vanmiddag komen vooral in het oosten en zuidoosten buien voor, plaatselijk met onweer. Elders is het overwegend droog met geregeld zon. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C langs de noordwestkust en 23°C in het zuidoosten. De westelijke wind is meest matig, in het noordelijk kustgebied eerst vrij krachtig.

Vanavond komt er in het zuidoosten nog een enkele bui voor. Later wordt het overal droog. De zuidwestenwind is boven land zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 11°C plaatselijk in het noordoosten en 15°C aan de kust. Boven land is er weinig wind, aan de kust staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgenochtend is er veel zon met in het Waddengebied mogelijk een bui. De wind is zuidwestelijk, matig. Morgenmiddag zijn er perioden met zon en blijft het vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 21°C op de Wadden en 27°C in het zuidoosten. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig. Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en het blijft droog. Het blijft nog lang warm. Boven land is er weinig wind, aan de kust staat een matige zuidoostenwind. (Bron: KNMI)