Weerbericht Medemblik: zomers warm, lokaal 28 graden

MEDEMBLIK – Vanochtend trekken wolkensluiers en soms wat hardnekkigere wolkenvelden voor de zon langs. De wind is verder gedraaid naar het zuiden en trekt iets aan. Door deze verandering van de windrichting komt warmere en vochtigere lucht uit het zuiden van Europa dichterbij. De bewolking maakt ook steeds meer plaats voor de zon. In de loop van de ochtend stijgt de temperatuur al in rap tempo richting een zomerse 25 graden. In het uiterste zuiden zijn aan het einde van de ochtend al waarden rond 27 graden mogelijk.

Vanmiddag warmt het nog verder op. Tropisch warm wordt het in het zuiden van het land met temperaturen rond of zelfs iets boven 30 graden. In het midden wordt het 27 tot 29 graden en ook in het noorden komt de maximumtemperatuur ruim boven 25 graden uit. Op de standen zorgt een verfrissende zeewind voor een aangename verkoeling. De temperatuur komt op de Waddeneilanden en in verschillende kustplaatsen op 24 à 25 graden uit.

Vanavond blijft de warmte nog een tijd aanwezig en vooral aan het begin van de avond komt het kwik nog ruim boven 20 graden uit. Pas na zonsondergang zet de temperatuur gestaag een daling in. Het is helder en de wind blijft afkomstig uit het zuiden, waardoor we tijdens de nacht in de warme lucht blijven. Uiteindelijk koelt het niet verder af dan 16 tot 19 graden.  (Bron: Weeronline)

Loading