Al ruim een jaar wachten bewoners Gildewijk op hun vlindertuin, ‘de gemeente beloofd veel maar komt niets na’

De strook waar de vlinder/insectentuin moest komen

MEDEMBLIK – De bewoners van de Verversgilde en Lakenkopersgilde in Medemblik willen van een stuk nutteloos grasveld een vlinder/insectentuin maken, samen met Siem Zeilemaker (MORGEN!) zijn de plannen op papier gezet en aangeboden aan de gemeente Medemblik die geen problemen zagen en beloofden hun volle medewerking te geven. Nu ruim 1.5 jaar later is op het omploegen van een smalle strook nog steeds niets gebeurd.

De bewoners zijn het nu beu, ‘wij zijn de smoesjes van de plantsoenendienst van de gemeente Medemblik zat,’ aldus 2 bewoners.. ‘Ze beloofden 3 weken geleden dat binnen 2 weken er eindelijk planten geplaatst zouden gaan worden, maar helaas, wederom is het een loze belofte gebleken, en ondertussen is het omgeploegde deel nu een plaats waar onkruid welig tiert geworden,‘ aldus de bewoners.

Voor de bewoners hoeft het niet meer, ze zijn hun vertrouwen in de plantsoenendienst verloren, vragen wanneer eindelijk de planten komen zullen ze niet meer gaan stellen, ‘hun beloftes kunnen ze beter op de muur plakken,’ aldus initiatiefneemster Carla.

Loading