Weerbericht Medemblik: wisselvallig, wel zo goed als droog

MEDEMBLIK – Vanochtend komt er vooral in het zuidoosten een bui voor. Langs de kust is er kans op mist. In de oostelijke helft schijnt de zon eerst nog af en toe, maar verder is er veel bewolking. De wind waait uit het zuidwesten en is boven land matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.

Vanmiddag is er in het zuidoosten soms wat zon met kans op een bui. Elders is het bewolkt en kan eerst wat lichte regen vallen, maar geleidelijk wordt het overal droog. In het Waddengebied is er eerst nog kans op mist. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C langs de kust tot lokaal 15°C in het oosten. De wind gaat overal uit het westen waaien en is matig. Vanavond is het vrijwel overal droog met enkele opklaringen. Er staat weinig wind.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.

Morgenochtend is het vrijwel overal bewolkt maar blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Aan de kust wordt de wind vrij krachtig. Morgenmiddag is het zwaar bewolkt en in de noordwestelijke helft valt mogelijk wat regen. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind uit zuidwest is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenavond blijft het bewolkt. Plaatselijk kan wat regen vallen. De wind uit zuidwest is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.