Weerbericht Medemblik: wisselvallig met in de ochtend nog kans op een bui

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en valt er af en toe regen of motregen. In de loop van de ochtend wordt het in het westen droog. De wind komt uit het zuiden en is zwak tot matig. Vanmiddag overheerst de bewolking en in het oosten valt er soms regen, maar geleidelijk wordt het ook daar droog. Later in de middag breekt in het (zuid)westen de zon af en toe door. De temperatuur loopt op naar 21°C in het noordoosten en 24°C in het zuidwesten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig. Vanavond komen er opklaringen voor en blijft het vrijwel overal droog. Boven land is er weinig wind, aan zee staat soms een matige wind uit het zuidwesten.

Komende nacht trekken er vooral in het noorden enkele buien over. De minima liggen rond 16°C. Langs de kust staat een matige zuidwestenwind, landinwaarts staat er weinig wind.

Morgenochtend vroeg valt er in het noordoosten eerst nog een enkele bui, elders blijft het droog. Verder laat de zon zich in het zuiden af en toe zien, in het noorden overheerst de bewolking. Er staat een matige zuidwestelijke wind. Morgenmiddag is het overwegend bewolkt en komen er enkele buien voor. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noordwesten tot 26°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind draait geleidelijk naar west en is matig. Morgenavond is het bewolkt en valt er plaatselijk een bui. De westenwind draait naar noordwest en is langs de kust vrij krachtig, landinwaarts matig. (Bron: KNMI)