Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt, morgenavond kans op (onweers)buien

Weerbericht 19 juni 2023

MEDEMBLIK – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt. In het noordwesten valt eerst plaatselijk regen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Langs de kust is de wind vrij krachtig, eerst nog af en toe krachtig, windkracht 6. Vanmiddag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het westelijk Waddengebied tot 27°C in het zuidoosten. De wind komt uit het westen en is matig, langs de noordkust eerst nog vrij krachtig. Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. Er staat niet veel wind.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Er trekken enkele buien van zuid naar noord, in het oosten is er kans op onweer. In het noorden blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 15°C in het noorden tot 21°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt uit het oosten.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt. In het noorden kan eerst regen vallen, in de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind is zwak tot matig en komt uit een oostelijke richting. Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Op de meeste plaatsen is het droog. In namiddag komen er in het zuiden stevige onweersbuien met plaatselijk veel neerslag en kans op hagel. De maximumtemperatuur komt uit tussen 25°C in het noorden tot 30°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt uit het oosten. In de zuidelijke helft draait de wind naar het zuiden. Bij de onweersbuien kunnen windstoten tot 75 km/u voorkomen.

Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt. Stevige onweersbuien met lokaal veel neerslag en mogelijk ook hagel trekken van zuidwest naar noordoost over Nederland. Later in de avond is in het zuiden nog een enkele bui mogelijk. Er is weinig wind. Bij de onweersbuien kunnen windstoten tot 75 km/u voorkomen. (Bron: KNMI)

Loading