Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt, kans op een spatje regen

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is er veel bewolking en valt er een enkele bui. Verder komt vooral in het midden en westen (dichte) mist voor. De wind komt uit het zuiden en is zwak, aan de kust matig.Vanmiddag is het in het noorden plaatselijk nog mistig. Verder valt er in het noorden en oosten nog een enkele lichte bui. De zon breekt soms ook even door. De maximumtemperatuur ligt tussen 2°C in het noorden en 9°C in het zuiden. De wind draait naar het zuidoosten is matig, aan de kust vrij krachtig. Vanavond is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. De wind is zuidoost en matig, aan de kust vrij krachtig.

Komende nacht trekt een regengebied noordwaarts over het land, in de loop van de nacht wordt het droog. In het noordoosten komt de minimumtemperatuur dicht bij het vriespunt, in de zuidelijke helft blijft het rond 7°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig. In het noordelijk kustgebied zuidoostelijk en (vrij)krachtig.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt. In het westen kan nog een lichte bui voorkomen, elders mogelijk een spat regen. De zuidelijke wind is matig, vlak aan zee vrij krachtig.

Morgenmiddag is naast veel bewolking ook een enkele opklaring mogelijk. Vooral in de zuidelijke helft regent het af en toe. De middagtemperatuur komt uit rond de 8°C. De wind wordt zuidoost en is matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Morgenavond kan lokaal nog wat regen vallen. Er blijft vrij veel bewolking aanwezig. De zuidoostelijke wind neemt iets in kracht af en draait in het zuiden naar zuidwest. (Bron: KNMI)