Share

Weerbericht Medemblik: warm zomerweer, donderdag tropisch heet

MEDEMBLIK – Er lijkt geen einde aan te komen aan het warme zomerweer met temperaturen van 4 á 5 graden boven normaal voor onze regio. Ook vandaag loopt de temperatuur weer snel op richting de 25 graden om later vanmiddag uit te komen op 27 á 28 graden.

De wind is zwak en waait uit het zuidwesten, deze draait vanavond naar het noordoosten en trekt iets aan naar matig. De temperatuur zal de aankomende nacht ook maar een paar graden gaan dalen waardoor het weer een zwoele nacht gaat worden.

Donderdag doet de zomer er nog een paar graden bovenop gooien en gaan wij ook in Medemblik de tropische grens van 30 graden doorbreken. De zuidoostelijke wind is vrij matig van kracht en de UV-index loopt op naar 4 dus goed insmeren is een must.

Na donderdag gaan de temperaturen weer terug naar de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Overdag rond de 22 graden en in de nachten iets onder de 20 graden.. Neerslag zit er ook nu nog steeds niet in, de noord/noordoostelijke wind voert gortdroge lucht aan waardoor de verdamping groot zal zijn en het neerslagtekort ook bij ons flink blijft toenemen.

Totaal aantal keren gelezen: 37 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen