Weerbericht Medemblik: vrij zonnig, vanavond/nacht kans op (mot)regen

MEDEMBLIK – Vanochtend is het in het noorden op veel plaatsen grijs. De ochtend begint in het uiterste zuidwesten plaatselijk met mist, in Zeeland is dat soms dichte mist. Verder is het zonnig en blijft het droog. De wind is zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. In het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer is de wind af en toe vrij krachtig.

Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon en is het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het noorden tot 12°C in Zuid-Limburg. Er staat weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidoosten.
Vanavond neemt de bewolking in het zuiden en midden toe en wordt het nevelig, in het westen mogelijk plaatselijk mistig. Daarbij kan het vooral in het zuiden ook (mot)regenen. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

Komende nacht is het nevelig en valt er overal af en toe regen of motregen. Mogelijk komt plaatselijk mist voor. De minimumtemperaturen liggen tussen plaatselijk 5°C in het noorden tot ca. 9°C elders. De zuidelijke wind is zwak tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Morgenochtend regent het op veel plaatsen met in het noorden eerst kans op mist. In de loop van de ochtend trekt deze regen naar het noordoosten weg en is de zon geregeld te zien. De zuidelijke wind is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig.

Morgenmiddag schijnt de zon op veel plaatsen. In de loop van de middag wordt de bewolking van het zuiden uit dikker. In het westen en zuiden gaat het aan het einde van de middag regenen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 13°C in Zuid-Limburg. De wind is zuid tot zuidoost en overwegend matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Morgenavond regent het op de meeste plaatsen af en toe. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig, in de kustgebieden plaatselijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)