Weerbericht Medemblik: volop zon en warm, na vandaag zomerse temperaturen

MEDEMBLIK – Vanochtend is het in het noorden en noordwesten eerst bewolkt, verder schijnt de zon op de meeste plaatsen. Het is droog. De noordoostenwind is boven land matig, langs de westkust soms vrij krachtig. Vanmiddag schijnt in het noorden de zon volop. In het zuiden en oosten is er meer bewolking en daar kan een enkele regen- of onweersbui ontstaan. De maxima liggen tussen 16°C in het Waddengebied tot 27°C in het zuidoosten. De noordoostenwind is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanavond kan er in het zuiden en oosten eerst nog een enkele regen- of onweersbui voorkomen. Elders is het zonnig en droog. De wind is oost- tot noordoostelijk en meest matig, langs de westkust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 10°C plaatselijk in het noorden en 15°C in het zuiden. De wind uit noordoost is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig.

Morgenochtend is het zonnig. Alleen in het noorden komt mogelijk wat meer bewolking voor. De wind komt uit noordoost tot oost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. Morgenmiddag begint zonnig. In de loop van de middag ontstaat er wat bewolking, maar er blijft ruimte voor de zon. In het midden en zuiden ontwikkelt zich een enkele bui. De middagtemperatuur ligt tussen 23°C op de Wadden en 30°C plaatselijk in het midden en zuiden. De wind uit oost tot noordoost is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Morgenavond zijn er flinke perioden met zon en kan er eerst in het midden en zuiden nog een bui voorkomen. De wind komt uit noordoost tot oost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)