Weerbericht Medemblik: Veel wind met mogelijk een bui

Van 10 tot 14 uur aan zee, op het IJsselmeer, in het noorden en noordwesten kans op zware windstoten (code geel).

MEDEMBLIK – Vanochtend neemt de bewolking toe en komen er vooral in het noorden en noordoosten enkele buien voor. Er is een kleine kans op hagel en onweer. De wind komt uit een westelijke richting en wordt vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7, aan de kust en boven het IJsselmeer. In het noordelijk kustgebied wordt de wind stormachtig, windkracht 8. Aan zee, op het IJsselmeer en in het noorden van het land is er kans op zware windstoten van 75-90 km/u.

Vanmiddag is er vrij veel bewolking en komen er vooral in het noorden en midden enkele buien voor. In het noordoosten is er een kleine kans op onweer en hagel. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind komt uit het westen en is vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan zee, op het IJsselmeer en in het noorden van het land is er in het begin kans op zware windstoten van 75-90 km/u.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en regent het af en toe in de zuidelijke helft. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6 en in het Waddengebied af en toe hard, windkracht 7.

Komende nacht regent het vooral in het midden en zuiden af en toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het noordoosten en 7°C in het zuidwesten. De wind komt uit een westelijke richting en is matig, op het IJsselmeer en aan de kust matig tot vrij krachtig, aan het begin van de nacht op de Wadden en aan de zuidwestkust krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het in het hele land van tijd tot tijd. De wind komt uit het westen en is overwegend matig, aan zee soms vrij krachtig. In de loop van de ochtend wordt de wind in het noordoosten en in het Waddengebied steeds zwakker terwijl aan de westkust de wind toenemen naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenmiddag is het bewolkt. In het begin regent het op veel plaatsen van tijd tot tijd. Van het zuidwesten uit wordt het droog en aan het einde van de middag regent het alleen nog in het noordoosten. De maximumtemperatuur ligt tussen 6°C in het noordoosten en 9°C in het zuidwesten. De wind waait uit het westen en is matig, in het noordoosten is er aan het begin van de middag weinig wind. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenavond is het bewolkt. Met uitzondering van het noordoosten is het overal droog. In het noordoosten regent het eerst, maar in de loop van de avond wordt het daar ook droog. De matige wind komt uit het westen en is aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)