Weerbericht Medemblik: Perioden met zon en tot vrijdagavond meest droog

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zonnig en droog. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit het westen. In het Waddengebied is de wind krachtig, windkracht 6. Vanmiddag is het zonnig, al ontstaat er in de zuidoostelijke helft ook wat bewolking. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig en waait uit het zuidwesten.

Vanavond is het licht bewolkt en droog. In de noordwestelijke helft van het land waait een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Elders is er weinig wind.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 15°C aan zee tot lokaal 10°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is aan de kust vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In de kustprovincies is de wind matig tot vrij krachtig. Dieper landinwaarts is er weinig wind.

Morgenochtend zijn er wolkenvelden maar ook perioden met zon, het blijft droog. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7. Morgenmiddag is het landinwaarts vrij zonnig. In het noordwesten komen wat meer wolkenvelden voor en kan een spat regen vallen. Het blijft droog. De middagtemperaturen liggen rond 17°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, soms eerst nog hard, windkracht 6-7.

Morgenavond neemt de bewolking van het westen uit toe. In de tweede helft van de avond gaat het in het noordwesten regenen. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)