Share

Weerbericht Medemblik: perioden met buien en veel wind, van het weekend koud met kans op nachtvorst

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Er staat een matig tot vrij krachtige, langs kust krachtige tot harde wind uit zuid tot zuidwest, kracht 6-7. In het noorden komt de wind uit oost tot zuidoost.

Vanmiddag is het bewolkt en regent het eerst op veel plaatsen. Van het zuiden uit wordt het in de loop van de middag droog. In het noordwesten en noorden houdt de buiigheid aan, vooral langs de noordwestkust kan veel regen vallen. De maximumtemperatuur ligt op de meeste plaatsen rond 11°C, in het uiterste noordoosten wordt het niet warmer dan 6°C. De wind komt uit een zuidelijke richting en neemt landinwaarts af naar matig, langs de kust naar krachtig, kracht 6. In het noorden blijft de wind zuidoostelijk.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met in het noordwesten buien. Ook in het noorden en noordoosten kan eerst nog regen vallen, elders is het dan op de meeste plaatsen droog. De wind blijft uit het zuiden waaien, in het noorden uit het zuidoosten. (Bron: KNMI)

Morgennacht is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het uiterste noordoosten tot ca. 7°C elders. In het noordoosten waait er een matige wind uit oost tot zuidoost, in het Waddengebied is de wind vrij krachtig tot krachtig. Elders komt de wind uit een zuidelijke richting en is boven land zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en breidt regen zich uit tot over de zuidwestelijke helft. Vooral langs de westkust kan er plaatselijk veel neerslag vallen. Ook in het uiterste noordoosten valt nog steeds wat lichte regen. In het noordoosten blijft de wind uit oost tot zuidoost waaien, elders uit zuidelijke richtingen.

Morgenmiddag is het zwaar bewolkt en regent het in het westen en midden. In het noordoosten lijkt het zo goed als droog te blijven. In het zuiden overheersen de droge perioden maar daar kan soms een bui voorkomen. De temperatuurverschillen zijn groot. In het noordoosten zakt de temperatuur gedurende de dag naar ca. 3°C, in het zuiden kan het plaatselijk nog 11°C worden. In het noorden en oosten waait een matige, aan de kust vrij krachtige oostenwind. Elders is de wind zuidwestelijk en matig.

Morgenavond valt er in een strook van noordwest naar zuidoost over het land nog steeds af en toe regen. In het uiterste noordoosten daalt de temperatuur in de loop van de avond tot onder het vriespunt. In de noordoostelijke helft is de wind oost, matig, in het Waddengebied (vrij) krachtig, kracht 5 of 6. Elders is de wind zwak. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 45 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer