Weerbericht Medemblik: overwegend bewolkt met van tijd tot tijd (mot)regen, vanmiddag ook ruimte voor de zon

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en regent het af en toe. Daarbij is een kleine kans op onweer. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer soms vrij krachtig. Vanmiddag is het eerst overal bewolkt en valt er op veel plaatsen lichte regen of motregen. In het noordwesten kunnen ook nog enkele bui overtrekken. In de loop van de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en kan vooral in de noordelijke helft van het land plaatselijk de zon even doorbreken. De middagtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en is het op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind is matig aan zee, boven land wordt de wind zwak tot matig en draait naar zuid.

Komende nacht valt er plaatselijk motregen. In het noorden wordt het nevelig en is er een kleine kans op mist. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 11°C. Er is landinwaarts weinig wind, aan zee komt de wind uit het zuiden en is matig.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt en grijs en valt er van tijd tot tijd regen en motregen. In de wind verandert er weinig. Morgenmiddag blijft eerst het grijze weerbeeld overheersen met regen en motregen. In het noorden wordt het geleidelijk op steeds meer plaatsen droog. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 14°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig.

Morgenavond is het overwegend bewolkt met in de zuidelijke helft van het land nog een enkele bui. Later in de avond klaart het in het westen op. Er is landinwaarts weinig wind, aan zee komt de wind uit het zuidwesten en is matig. (Bron: KNMI)