Weerbericht Medemblik: let op!! code geel voor gladde wegen, door winterse neerslag

MEDEMBLIK – Vanochtend is er in het Waddengebied enkele winterse buien. Verder is het overwegend grijs, op sommige plaatsen mistig, en kan het vooral in het midden en noorden plaatselijk glad zijn. Er staat weinig wind, in het noordelijk kustgebied staat een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt, hoewel op enkele plaatsen ook de zon schijnt. In het noordelijk kustgebied kan een winterse bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 2°C en het waait amper.
Vanavond kan er langs de noordwestkust een enkele bui voorkomen. Elders blijft het droog en kan er weer mist ontstaan. Bovendien gaat het overal licht vriezen waardoor het glad kan worden. Er staat weinig wind.

Komende nacht ontstaat plaatselijk weer mist en kan het ook glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. In het noordwesten drijven enkele winterse buien over, waardoor eveneens gladheid kan ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen het vriespunt in het westen en plaatselijk -5°C in het oosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen.

Morgenochtend komen in de noordelijke helft van het land enkele winterse buien voor, die naar het oosten toe in activiteit afnemen. Plaatselijk kan gladheid voorkomen door bevriezing of winterse neerslag. Verder is het lokaal mistig en is de zon in het oosten af en toe te zien. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Morgenmiddag overheerst de bewolking en komt mogelijk plaatselijk nog hardnekkige mist voor. Verder is er vooral in het noordwesten een winterse bui mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 2 graden. Op plaatsen waar het de hele middag grijs blijft komt de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt uit. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Morgenavond komen in het westen enkele winterse buien voor. Verder is er veel bewolking en is er ook plaatselijk sprake van mist en/of gladheid. Er staat niet veel wind. (Bron: KNMI)