Weerbericht Medemblik: koud en kans op gladheid

MEDEMBLIK – Vanochtend kan het eerst nog plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Verder zijn er in het midden en noorden wolkenvelden maar van het zuiden uit komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn. Aanvankelijk kan er plaatselijk nog mist voorkomen. Het blijft droog. Er is weinig wind.

Vanmiddag is het op veel plaatsen zonnig, maar vooral in het noorden en oosten is er ook bewolking. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt rond +1°C. Er is weinig wind. Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. Het gaat overal licht vriezen. Er staat weinig wind.

Komende nacht is het helder en droog. Vooral in het noorden en oosten kan er mist ontstaan. Het wordt koud met minimumtemperaturen tussen -4 en plaatselijk -9°C. Er is weinig wind, aan de westkust staat een matige zuidoostenwind.

Morgenochtend lost de mist op en is het zonnig en droog. De dag begint koud met lichte tot matige vorst. Er is weinig wind. Morgenmiddag neemt in het zuiden de hoge bewolking toe, elders blijft het zonnig. De temperatuur komt maar net boven het vriespunt uit. Er is weinig wind, op de Wadden staat een matige zuidenwind.

Morgenavond neemt de bewolking verder toe maar blijft het wel droog. Het gaat opnieuw vriezen. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)