Weerbericht Medemblik: kans op een (onweers)bui, vanmiddag zon en warm voor de tijd van het jaar

MEDEMBLIK – Vanochtend is het eerst droog met wat zon, maar al snel komt er meer bewolking en trekken er buien over het land. Daarbij kan het plaatselijk onweren en hard regenen. Er staat een zwakke tot matige wind uit een zuidelijke richting.

Vanmiddag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Pas aan het einde van de middag kan er plaatselijk een stevige (onweers)bui vallen. Het wordt zeer zacht, de maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is matig.
Vanavond is er weinig bewolking en is het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het zuiden en is matig.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig.

Morgenochtend neemt vooral in het westen en noorden de bewolking toe en kan er een enkele bui vallen. De wind draait naar zuidwest en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig. Morgenmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking en kan er eerst nog een enkele lichte bui voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het Waddengebied tot plaatselijk 19°C in het zuidoosten. Er staat een matige zuidwestenwind. Later in de middag neemt de wind af.

Morgenavond wordt het droog en is er weinig bewolking. In de tweede helft van de avond kan er vooral in het noorden mist ontstaan. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)