Weerbericht Medemblik: Herfstachtige maandag met buien

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en komen er verspreid over het land buien voor. De wind uit het zuidwesten is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. Vanmiddag gaan de buien zich beperken tot het noordwesten en later alleen het noorden, elders blijft het dan zo goed als droog. Het blijft overwegend bewolkt. De maximumtemperatuur bedraagt ongeveer 14°C. Er staat een matige wind uit het zuidwesten, aan de kust is de wind krachtig, windkracht 6. Vanavond komen er in het uiterste noorden eerst nog buien voor, verder blijft het zo goed als droog. De wind waait uit zuidelijke richtingen en is boven land matig, aan de kust krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is het droog en ligt de minimumtemperatuur rond 10°C. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is boven land matig, aan zee krachtig, 6 Bft.

Morgenochtend schijn eerst op veel plaatsen de zon, maar geleidelijk neemt de bewolking. Het blijft droog en de wind komt uit zuidelijke richtingen en is boven land matig, aan zee krachtig, 6 Bft.
Morgenmiddag wordt de bewolking dikker maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noorden tot plaatselijk 17°C in Limburg. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is boven land matig, aan zee krachtig, 6 Bft.

Morgenavond kunnen enkele buien vanaf de Noordzee het westen van het land binnentrekken, daarbij is ook onweer mogelijk. De wind blijft zuidelijk en is boven land matig, aan zee krachtig. (Bron: KNMI)