Weerbericht Medemblik: half tot zwaar bewolkt en plaatselijk regen, vrijdagavond onweersbuien

Vrijdagavond komen er in het hele land onweersbuien voor met mogelijk zware (60-70 km/u) windstoten (code geel).

MEDEMBLIK – Vanochtend schijnt in het noorden de zon, elders overheerst de bewolking. In het midden valt er af en toe regen. De oostenwind is overwegend matig, in het zuiden staat weinig wind. In het Waddengebied is de wind (vrij) krachtig (windkracht 5-6). Vanmiddag regent het in het midden. In het zuiden en noorden is het droog en is er ruimte voor de zon. In de loop van de middag trekt het gebied met regen langzaam noordwaarts en kan het aan het einde van de middag harder regenen en is onweer niet geheel uitgesloten. Boven land staat een matige wind uit het oosten. Langs de noordkust is de wind (vrij) krachtig (windkracht 5-6).

Vanavond komen er in het hele land onweersbuien voor. Plaatselijk kunnen hierbij zware windstoten van 60-70 km/u voorkomen. Ook kan er lokaal in korte tijd veel neerslag vallen en is er een kleine kans op hagel. De oostelijke wind is eerst matig, later wordt de wind zwakker. Langs de noordkust is de wind eerst nog vrij krachtig.

Komende nacht komen er op meerdere plaatsen buien voor, vooral eerst mogelijk met onweer. De minima liggen tussen 10°C in het noordoosten en 5°C in het zuidwesten. In het zuiden kan plaatselijk mist ontstaan. In het noorden staat een matige wind uit het oosten. Elders is er weinig wind.

Morgenochtend zal de eventuele mist in het zuiden spoedig verdwijnen. Verder zijn er eerst perioden met zon, later raakt het van het zuiden uit bewolkt. Er is weinig wind, maar in het Waddengebied en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidoosten. Morgenmiddag is het bewolkt en trekt een gebied met regen over Nederland van zuid naar noord. De maxima liggen rond 15°C. Er is weinig wind.

Morgenavond is het bewolkt en valt er in het noordoosten en oosten eerst nog regen. Later in de avond klaart het in het westen op. Er is weinig wind.(Bron: KNMI)