Weerbericht Medemblik: flinke zonnige perioden, later vandaag wel kans op een bui

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zwaar bewolkt met buien. De wind is westelijk, matig, aan de westkust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan de zuidwestkust zijn zware windstoten tot 75 km/uur mogelijk. Vanmiddag zijn er buien, maar in de tweede helft van de middag wordt het in het westen droger met af en toe zon. In het oosten is er plaatselijk kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De wind komt uit het westen en is matig, aan de westkust krachtig, windkracht 6. Vanavond zijn er in het oosten eerst nog enkele buien. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog met nog af en toe zon. De westenwind neemt vooral boven land sterk af.

Komende nacht is er in de kustgebieden nog een enkele bui. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 15°C aan de kust tot 11°C plaatselijk landinwaarts. Aan de kust staat een matige westenwind. Landinwaarts staat er weinig wind.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt met buien. Er staat een zwakke tot matige wind uit het westen. Morgenmiddag zijn er enkele buien, in het oosten op een enkele plaats mogelijk met onweer. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon. In de tweede helft van de middag wordt het in het westen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind uit het noordwesten is matig. Morgenavond wordt het overal droog en klaart het op. Er is weinig wind, maar aan de noordkust staat een matige noordwestenwind. (Bron: KNMI)