Weerbericht Medemblik: eerst nog veel wind en een enkele bui, morgen regen

In de ochtend en het begin van de middag zware windstoten in het noordwesten (code geel).

MEDEMBLIK – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met geleidelijk op steeds meer plaatsen wat regen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en neemt nog iets toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer waait het hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Aan zee en in het noordwesten komen zware windstoten van 75-90 km/u voor.

Vanmiddag komen er enkele buien voor, de meeste in het noorden en oosten. De zon is slechts plaatselijk af en toe te zien. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig tot krachtig, aan zee eerst nog hard tot stormachtig, windkracht 7-8. In het noordwesten en uiterste noorden komen eerst nog zware windstoten van 75-90 km/u voor. De wind neemt in de loop van de middag af naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar krachtig tot hard. De middagtemperatuur ligt rond 8°C.

Vanavond zijn er enkele opklaringen en zijn er nog steeds buien. Aan het einde van de avond beperken de buien zich steeds meer tot het noordoosten. De wind gaat uit zuid tot zuidwest waaien en neemt af naar matig, aan zee naar (vrij) krachtig.

Komende nacht wordt het vrijwel overal droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee matig tot vrij krachtig. Het koelt af naar een graad of 5 maar vlak aan zee blijft het rond de 8°C.

Morgenochtend is het geheel bewolkt en breidt een regengebied zich snel over het hele land uit. De wind draait naar zuid en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In de loop van de ochtend zijn daar opnieuw zware windstoten mogelijk tot rond de 75 km/u.

Morgenmiddag is het zwaar bewolkt met regen. Later in de middag wordt het in het noordwesten droger. De wind draait van zuid naar zuidwest en is boven land matig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard, mogelijk even stormachtig, windkracht 7 tot 8. Daarbij komen langs de westkust zware windstoten tot ongeveer 80 km/u voor. Later in de middag neemt de wind iets af. De maximumtemperatuur ligt rond de 11°C en wordt aan het einde van de middag bereikt.

Morgenavond wordt het geleidelijk in het hele land droog, het laatst in Zuid-Limburg. Ook komen er later enkele opklaringen voor. De wind draait naar west tot zuidwest en is matig, aan zee (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)