Weerbericht Medemblik: Eerst droog. Vanaf vanmiddag perioden met regen, veel wind en zeer zacht

Zaterdagavond is een code geel van kracht voor zware windstoten in het noordwesten.

MEDEMBLIK – Vanochtend raakt het van het zuidwesten uit bewolkt, maar het blijft grotendeels droog. Aan het einde van de ochtend bereikt een regengebied Zeeland. De zuidenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanmiddag trekt het regengebied van zuidwest naar noordoost over het land. In de loop van de middag wordt het in het zuidwesten weer droog, maar het blijft verder bewolkt. De maximumtemperatuur wordt aan het eind van de middag bereikt en ligt tussen 8°C in het noordoosten en 12°C in het zuidwesten. De zuidenwind is boven land matig tot vrij krachtig, in het westen en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. Aan de kust kan de wind ook af en toe hard zijn, windkracht 7, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk even stormachtig, windkracht 8.

Vanavond valt er plaatselijk af en toe regen of motregen. In het uiterste zuiden gaat het aan het einde van de avond harder regenen. De wind draait van zuid naar zuidwest en is boven land matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7 en neemt later in de avond af naar (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht gaat het van het zuiden uit overal regen. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C in het noorden en 12°C in het zuiden aan het begin van de nacht. De wind komt uit het zuidwesten en is meest matig boven land. Aan zee, boven het IJsselmeer en ook in Limburg wordt de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6 Bft.

Morgenochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer. In de loop van de ochtend neemt de wind boven land toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5-6 en aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7. Er is dan sprake van een vlagerige wind.

Morgenmiddag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de loop van de middag wordt het in het zuiden en zuidoosten droger. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 13°C in het noordwesten tot plaatselijk 17°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenavond regent het eerst vooral in het midden en noorden. In de loop van de avond wordt het van het zuiden uit op steeds meer plaatsen droog. Aan het einde van de avond neemt in het westen de kans op wat regen weer toe. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land vrij krachtig, mogelijk krachtig, windkracht 5-6 en aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied is tijdelijk een stormachtige wind, windkracht 8 mogelijk. In het noordwesten komen in de avond zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur. (Bron: KNMI)