Weerbericht Medemblik: bewolkt, zonnige perioden en zomers warm

MEDEMBLIK – Vanochtend is het licht tot half bewolkt en droog. Er is weinig wind, aan zee en boven het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidwesten. Vanmiddag is het in de zuidoostelijke helft vrij zonnig. In de rest van het land wordt het half tot zwaar bewolkt. Het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 24°C in het noordwesten tot 30°C in het zuidwesten. Er staat weinig wind, alleen aan de kust staat een matige wind uit zuidwest tot west. Vanavond is het in het westen en noordwesten half tot zwaar bewolkt, elders zijn er brede opklaringen. In het noordwesten staat een matige wind uit het zuidwesten, elders is er weinig wind.

Komende nacht blijft het overwegend droog. Het koelt af naar 17°C in het oosten tot 22°C. De zuidwestenwind is matig.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt. In het oosten kan er plaatselijk een spat regen vallen, elders blijft het droog. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is matig.
Morgenmiddag is het in het zuiden half tot zwaarbewolkt, in de rest van het land schijnt de zon volop. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C in het noordwesten tot plaatselijk 29°C in het zuiden en oosten. In het noordelijk kustgebied wordt het 18 tot 22°C De wind komt geleidelijk uit het noorden en is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.
Morgenavond is het in het zuiden half tot zwaar bewolkt, elders zijn er brede opklaringen. Er staat een matige noordelijke wind. (Bron: KNMI)