Weerbericht Medemblik: bewolkt met zonnige perioden, na vandaag stuk frisser en buien

MEDEMBLIK – Vanochtend is er veel bewolking en valt in het oosten eerst plaatselijk wat regen. In het noorden komen ook opklaringen voor, is het droog en is er ruimte voor de zon. Er is weinig wind. In het noorden staat er een matige wind uit het noordwesten. Vanmiddag is het noorden vrij zonnig en droog. In het midden en zuiden is het bewolkt en gaat het in de tweede helft van de middag regenen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Waddeneilanden tot plaatselijk nog 26°C in het zuidoosten. Er is weinig wind. In het noorden is de wind matig uit het noordwesten.

Vanavond zijn er in het noorden opklaringen, elders is het bewolkt en in het zuiden regent het op veel plaatsen. Er is weinig wind.

Morgennacht zijn er in de zuidelijke helft perioden met regen. In de noordelijke helft blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de 10 en 15°C. Er is weinig wind. Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en het regengebied trekt geleidelijk zuidoostwaarts en aan het einde van de ochtend regent het alleen nog in Limburg. In Limburg valt ongeveer 20 mm regen. Elders is het droog en vooral in het noorden is regelmatig de zon te zien. Er staat weinig wind.

Morgenmiddag is het op de meeste plaatsen droog en hebben we op veel plaatsen een afwisseling van zon en bewolking. Alleen in Limburg regent het eerst nog, deze regen verlaat aan het einde van de middag het uiterste zuidoosten. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C, in de zuidelijke helft van Limburg wordt het niet warmer dan ca. 16°C. Boven land is er weinig wind, later neemt in het Waddengebied de wind toe naar matig uit een westelijke richting.

Morgenavond is het droog en zijn er brede opklaringen. Boven land staat er weinig wind, langs de kust wordt de matige wind noordwestelijk. (Bron: KNMI)