Weerbericht Medemblik, bewolkt maar ook soms wat zonneschijn

MEDEMBLIK – Vanochtend komt er vooral in het oosten eerst nog een enkele bui voor. Verder is het op de meeste plaatsen droog en is de zon geregeld te zien. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de westkust vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied eerst krachtig, windkracht 6. Vanmiddag hebben we een afwisseling van zon en bewolking. Eerst is het nog overal droog, maar later in de middag kan er plaatselijk een bui vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind uit het zuidwesten is matig. Aan de kust en op het IJsselmeer neemt de wind toe van vrij krachtig naar krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanavond neemt de bewolking van het westen uit toe en volgt er later regen. De wind komt uit het zuidwesten en neemt boven land toe naar matig tot vrij krachtig en aan de kust en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8.

Vannacht zijn er in het hele land perioden met regen en motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C en wordt aan het begin van de nacht bereikt. In de loop van de nacht loopt de temperatuur enkele graden op. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer waait de wind hard tot stormachtig met windkracht 7 tot 8 en zijn er zware windstoten van 75-90 km/u mogelijk. Aan het einde van de nacht neemt de wind overal wat af.

Morgenochtend is het bewolkt en valt er regen en motregen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6. In de loop van de ochtend neemt aan de westkust de wind toe naar hard, windkracht 7. Morgenmiddag is het bewolkt en kan het tijdelijk even droog worden, maar later in de middag bereikt een nieuw regengebied het westen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig tot vrij krachtig en op het IJsselmeer en aan de kust krachtig, windkracht 6. Aan de westkust kan de wind ook af en toe hard zijn, windkracht 7.

Morgenavond is het bewolkt en trekt er een regengebied van west naar oost over ons land. In de loop van de avond wordt het in het westen weer droog, hoewel er dan nog wel een enkele bui kan vallen. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied kan het later mogelijk stormachtig waaien met windkracht 8 en komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur.(Bron: KNMI)