Weerbericht Medemblik: Af en toe zon, later meer bewolking gevolgd door regen. Vrij veel wind

MEDEMBLIK – Vanochtend is het droog. In het westen en noorden overheerst de bewolking, elders zijn er zonnige perioden. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanmiddag neemt de bewolking van het westen uit toe, maar het blijft droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C aan zee tot plaatselijk 21°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond is het bewolkt en in het westen valt regen. Deze regen verplaatst zich naar het oosten. In de loop van de avond klaart het in het westen alweer op. De wind komt aanvankelijk uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In de tweede helft van de avond gaat de wind uit het westen waaien.

Komende nacht kunnen er in het Waddengebied enkele buien voorkomen, met daarbij kans op windstoten tot 75 km/uur. Elders wordt het meest droog. De minimumtemperaturen liggen tussen 8°C in het binnenland tot 13°C aan zee. Er waait een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het westen. In het Waddengebied is de wind eerst nog hard, windkracht 7.

Morgenochtend is het zonnig en droog. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit het westen. In het Waddengebied is de wind aanvankelijk krachtig, windkracht 6.

Morgenmiddag is het zonnig, al ontstaan er in de zuidoostelijke helft enkele wolken. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig en waait uit het zuidwesten.

Morgenavond is het licht bewolkt. In de noordwestelijke helft waait een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Elders is er weinig wind. (Bron: KNMI)