Weerbericht: Later vanmiddag kleine kans op onweersbuien, vrijdag talrijke buien

MEDEMBLIK – In het zuidwesten is er bewolking vanuit België binnengetrokken en kan er vanochtend een bui of wat regen vallen, elders begint de dag zonnig en droog. In de loop van de ochtend trekt de bewolking noordoostwaarts en lokaal valt er regen of komt er een bui voor. Daarachter wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kunnen er later vanmiddag en vanavond in het zuiden enkele onweersbuien tot ontwikkeling komen, vooral in het zuidoosten plaatselijk met hagel en veel regen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan de westkust tot 28°C in het noordoosten. De oostenwind draait naar een zuidwestelijke richting en wordt matig. Het eerst gebeurt dit in het zuidwesten, in het noordoosten pas in de tweede helft van de middag.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en komt er lokaal nog een enkele bui voor. Met minima tussen 15°C in het noorden en 17°C in het zuiden en oosten is het een zwoele nacht. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidenwind.

Vrijdagochtend ontstaan er landinwaarts talrijke buien. In de middag gaan de buien gepaard met onweer, hagel en plaatselijk veel regen (op sommige plaatsen valt meer dan 30 mm). In de avond wordt het van het zuidwesten uit droog en klaart het deels op. De temperatuur loopt op naar circa 23°C, in het oosten kan het 25°C worden. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig. In de avond neemt de wind landinwaarts in het midden en noorden af naar zwak. (Bron: KNMI)