Weerbericht: Bewolkt en regenachtig, in het noorden later droger. Morgen veel wind

WEST-FRIESLAND – Vandaag is het bewolkt en regenachtig. In het noorden wordt het later vanochtend en vanmiddag tijdelijk droger en dan is mogelijk de zon even te zien. Met maximumtemperaturen tussen 7 en 10°C wordt het een stuk zachter dan afgelopen dagen. De westelijke wind is meest matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en in de ochtend langs de kust mogelijk af en toe hard, 7 Bft. Vanmiddag neemt de wind tijdelijk wat af. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt dan weer toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. Aan het einde van nacht bereikt een gebied met actievere neerslag het westen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het zuidoosten tot 10 °C in het westen. De wind is matig, van het westen uit geleidelijk toenemend naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft, langs de kust en boven het IJsselmeer mogelijk hard, 7 Bft.
Woensdag overdag is het aanvankelijk zwaar bewolkt en in de ochtend trekt een gebied met actievere neerslag van west naar oost over het land. Van het westen uit wordt het dan wisselend bewolkt en is de zon ook af en toe te zien. In het noordwestelijk kustgebied en later ook elders komen dan enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt tussen 7°C en 8°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft, en in de middag tijdelijk stormachtig, 8 Bft. Landinwaarts komen er windstoten voor rond 60 km/u, in de kustgebieden tot ca. 75 km/u en in het noordwestelijk kustgebied in de middag tijdelijk 80-90 km/u. In de loop van avond draait de wind naar het noordwesten en neemt dan geleidelijk af. (Bron: KNMI)