Wederom een schitterend resultaat op de Weißensee voor Beau Wagemaker

HOOGKARSPEL – Afgelopen woensdag werd de alternatieve Elfstedentocht verreden op de Weißensee, 200 kilometer schaatsen op ijs dat nu niet bepaald van Thialf kwaliteit was. Diepe brede scheuren brachten veel schaatssters ten val en tot opgave genoopt.

Het startschot klonk om half 8 en vanaf het moment dat het startschot viel werd er ook direct hard gereden en waren er veel aanvallen om te proberen weg te komen uit het peloton. Beau Wagemaker, van te voren als 1 van de outsiders aangemerkt wist zich keurig in de kop van het peloton te handhaven.

Beau vertelt over de wedstrijd tegen Medemblik Praat: “Twee keer was er een tweetal weg die rondes lang vooruit bleven en zelfs een voorsprong hadden van ruim 2minuten op het peloton. In de laatste ronde werd echter iedereen uiteindelijk teruggepakt en werd het een massa sprint.

Er waren nog 27 dames over in het peloton. Van de 83 gestarte dames waren er 37 die hem uitgereden. We hebben een kleine 6,5uur geschaatst.  Helaas zat ik niet goed bij de laatste bocht en kon ik niet de ideale sprint rijden, maar ik werd wel nog mooi 6e. 

In het tussenklassement van de natuurijswedstrijden (Grandprix) sta ik nu 5e. Aankomende twee weken hebben we nog 2 kunstijswedstrijden en daarna reizen we af naar Luleå in Zweden voor nog 3 Grandprix wedstrijden.”

De wedstrijd werd gewonnen door Sharon Hendriks die de sprint naar de streep het snelste wist af te leggen. Al leek het tot op 800 meter voor de finish erop dat Laura van Ramshorst de zege zou gaan opeisen, maar vlak voor de finish werd ze door het op hol geslagen peloton achterhaald.

De overige dames uit West-Friesland vielen buiten de top 10, Anne Leltz uit Hoogkarspel finishte op plaats 14, Janet Beers, ook uit Hoogkarspel op plaats 27 en Janet Berkhout uit Hauwert op plaats 29. De overige deelneemsters uit West-Friesland werden niet in de einduitslag opgenomen.