Wat gebeurde er in het huis aan de Breeuwerslaan in Medemblik waar zondag het lichaam van een dode vrouw werd gevonden

MEDEMBLIK – Veel kan politiewoordvoerder Willem Gijtenbeek nog niet vertellen, het onderzoek loopt nog steeds. Wel is duidelijk dat de recherche nog druk bezig is met het onderzoek naar de oorzaak van het overlijden van de vrouw.

Het begon allemaal met een melding bij 112 dat er een lichaam zou liggen in een woning aan de Breeuwerslaan in Medemblik, hierop werden direct 2 ambulances naar de woning gestuurd omdat in eerste instantie werd gedacht aan een hartstilstand, om die reden werd er ook vanuit Amsterdam een traumahelikopter gestuurd met aan boord een trauma-arts, maar deze kon al snel rechtsomkeer maken toen bleek dat de vrouw niet meer te redden was.

Direct daarop arriveerden politieauto’s en niet veel later het team van het forensisch onderzoek waarna de straat met linten werd afgezet en nieuwsgierigen op afstand werd gehouden.

Wel is duidelijk dat het zou gaan om een gezin dat via het COA en de Woonschakel deze woning heeft kunnen betrekken. Politiewoordvoerder Willem Gijtenbeek laat aan de redactie weten dat mogelijk pas dinsdag meer duidelijkheid gaat komen over de oorzaak. Ondertussen gonst het in de Randwijk en in de stad Medemblik zelf van de vreemdste geruchten en allemaal denken ze te weten wat er zich in het huis heeft afgespeeld.