Waardbrug (N248) nabij Kolhorn afgesloten

KOLHORN – WaakSaam vervangt in opdracht van de provincie Noord-Holland van donderdag 30 maart, 19.00 uur tot woensdag 26 april, 17.00 uur alle planken van het brugdek van de Waardbrug. Begin november 2022 is hier al een spoedreparatie uitgevoerd en het vervangen van het gehele brugdek is nu noodzakelijk om de brug in stand te houden tot aan de geplande vervanging door de provincie Noord-Holland.

Naast het vervangen van de dekplanken worden er in deze stremming ook andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zodat de brug op een ander moment niet nog een keer voor langere tijd dicht hoeft.

Dit betekent dat de brug vanaf donderdag 30 maart, 19.00 uur tot woensdag 26 april, 17.00 uur afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en (brom)fietsverkeer kunnen onder begeleiding wel passeren. Vanaf donderdag 30 maart, 07.00 uur is de brug gestremd voor de scheepvaart. Ook onderdoorvaart is niet mogelijk.

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer

Doorgaand verkeer volgt een omleidingsroute via N241 en N242.  

Scheepvaarthinder

Vanaf donderdag 30 maart, 07.00 uur tot woensdag 26 april, 17.00 uur kan de brug niet bediend worden en ook onderdoorvaart is niet mogelijk.

Duur en impact van de werkzaamheden

Wij zijn ons ervan bewust dat de Waardbrug een behoorlijke periode gestremd zal zijn en dat de N248 een belangrijke ader in de Kop van Noord-Holland is. Daarnaast ondervindt de scheepvaart ook behoorlijk hinder van de werkzaamheden. Toch zijn deze werkzaamheden noodzakelijk en hebben we geprobeerd in goed overleg met verschillende belangenverenigingen (oa. LTO, Cumela, OFS, Schuttervaer, Watersportverbond) tot een minst vervelende periode te komen, waardoor er zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met het oogstseizoen, recreatieseizoen, vaarseizoen, maar ook met de potentiële weersomstandigheden die voor dit werk relatief gunstig moeten zijn.

Ondanks dat dit de hinder niet weg zal nemen, hopen wij toch op uw begrip.

Heeft u vragen over dit bericht?

Bel gratis met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 0200600 of stuur een email naar servicepunt@noord-holland.nl

WaakSaam

WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van provinciale vaarwegen, wegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.