VVW wint de uitwedstrijd tegen Spirit’30

WERVERSHOOF – Aan het begin van de wedstrijd VVW – Spirit’30 werd in de ijzige koude een minuut stilte gehouden voor Spirit-clubman Aad Hof, die eerder deze week was overleden en ooit het Hoogkarspel lied heeft gezongen ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van Hoogkarspel. Ondanks de voorspellingen bleef sneeuw uit. Wel was de gevoelstemperatuur -2 en uit de wind was het enigszins uit te houden op de tribune. Ondanks de kou waren er toch redelijk wat toeschouwers ook vanuit Wervershoof naar het sportcomplex in Hoogkarspel gekomen.

Spirit’30 verloor weer op eigen veld”, aldus trainer Peter Neuvel. “Wij hebben geen echte spits en vaak winnen wij in uitwedstrijden.” In het begin had de coach toch weinig geluk en scheidsrechter Groot uit Limmen weigerde het team uit Hoogkarspel een strafschop te geven, ondanks dat Niek Botman (Spirit’30) duidelijk door Kevin Peerdeman (VVW) werd neergehaald.

Ook had Rob Reus van Spirit’30 nog een mogelijkheid tot scoren, maar ook dit mislukte. Aan de andere kant was het in de 4e minuut wel raak. Uit de eerste toegekende hoekschop weigerde de defensie van Spirit’30 in te grijpen. Thijs Schouten werd niet goed verdedigd door Olivier Voetman en kopte in de verste linkerhoek en buiten bereik van doelman Mike Hoffer raak: 0-1. De goalie verdedigde zijn doel goed en voorkwam een grotere achterstand voor zijn club.

Zowel VVW alsook Spirit’30 kreeg de nodige kansen, maar beide wisten die niet te verzilveren. Zowel Mike Hoffer alsook zijn collega Stan Vertelman van Sprit’30 VVW kweten zich van hun taak. VVW speelde daarentegen opportunistisch. Niet Bert Steltenpool, vorige week nog goed voor twee doelpunten, maar andere voorwaartsen stelden Mike Hoffer op de proef. Ruststand 0-1.

Tweede helft geeft heel ander VVW

Na rust was de wedstrijd totaal anders en het was VVW dat de boventoon voerde. In de 53e minuut was het weer raak en schoot Tim Neuvel, en niet Thijs Schouten zoals wij meldden tijdens het radioverslag voor Hoorn Radio, de 0-2 achter Mike Hoffer in de touwen. Spirit’30 liet de hoofden hangen en het was goed dat Hoffer zijn hoofd koel hield en goed handelend optrad, anders was de uitslag hoger uitgevallen. VVW werd de bovenliggende partij en dit resulteerde in de 57e minuut wederom in een treffer: 0-3. Ditmaal was het de beurt aan aanvoerder Stefan Otsen van VVW.

In het slotakkoord kreeg Thijs Nugter van VVW nog een kans, maar Mike Hoffer tikte de bal in de uiterste hoek uit het doel. Aan de andere kant had Spirit’30-speler Tristan Dorenbos nog twee kansen. De eerste had hij beter breed kunnen leggen op Rob Reus, maar schoot zelf en zijn schot ging naast. Het andere schot werd makkelijk gekeerd door doelman Vertelman.

Ondanks de nederlaag was Spiritcoach Peter Neuvel goed te spreken over zijn team. “In de eerste helft hadden wij meer verdiend.” Trainer Milo Kuipers van VVW durfde het op het eind nog twee junioren in te brengen: Lars Jong en Joost van der Geest. Beide spelers pasten zich naadloos aan bij het spel van de ’Gommers’. Dat Joost Neuvel nog een rode kaart kreeg was buiten ons gezichtsveld. “Een beetje zwaar gestraft. Tweemaal geel”, aldus Peter Neuvel.